miercuri, 27 mai 2015

Comunicat de presă - Primăria Comunei Florești (jud. Cluj): Scoala Gimnazială Gheorghe Șincai: prestigiul școlii - mândria comunității

În prima parte a acestui an Școala Gimnazială Gheorghe Șincai din Florești a obținut o serie de rezultate remarcabile.  Prestigiul școlii se reflectă în rezultatele elevilor noștri: numeroase premii la concursurile scolare, fazele județene, regionale, naționale și internaționale. Iată câteva dintre ele:
Etapa  județeană a  Concursului UNIVERSUL CUNOAȘTERII PRIN LECTURĂ — olimpiada satelor, adresat elevilor din clasele V-VIII a avut loc în data de 28 februarie 2015, la Școala Gimnazială' GHEORGHE SINCAI' Floresti. Eleva LAZĂR BIANCA-MARIA, clasa a V-a B de la Școala Gimnazială' GHEORGHE ȘINCAI' Florești, a obtinut PREMIUL I si s-a calificat la etapa națională ce se va desfășura în perioada 29 mai-1 iunie la Școala Gimnazială Suceveni, Jud. Galați.
Tot la acest concurs, au mai obținut MENȚIUNE elevele Iepure Alice-Maria, clasa a VII-a B și Păcurar Macrina, clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială' GH. ȘINCAI' Florești.
În perioada 24 — 25 aprilie 2015, la Școala Gimnazială 'Enea Grapini' Șanț, județul Bistrița-Năsăud, s-a desfășurat etapa finală pentru cea de-a V-a ediție a concursului regional de matematică 'Olimpiada Satelor din Transilvania'. La această întrecere au participat peste 130 de elevi din șapte județe transilvănene, respectiv Bistrița-Năsăud, Cluj, Mureș, Sălaj, Maramureș, Satu Mare și Bihor, elevi calificați în urma participării la etapele locale iar apoi județene. Concursul este destinat elevilor de clasele IV-VIII din mediul rural și are ca scop asigurarea egalității de șanse la nivelul activității de excelență, fiind unica competiție de acest gen din țară. Prezidată de către prof. Univ. Dr. Dorel Ducă de la Facultatea de Matematică-Informatică a Universității 'Babeș-Bolyai' din Cluj-Napoca, întrecerea s-a remarcat prin calitatea și valoarea concurenților aceștia fiind primii clasați la nivelul fiecărui județ. Lotul județului Cluj a fost compus din 18 elevi, primii clasați în urma participării la etapa județeană a competiției.
Trofeul acestui concurs a fost adus în județul Cluj de către eleva Școlii Gimnaziale 'Gheorghe Șincai' Florești, Hiristea Elena (clasa a VIII-a), elevă pregătită de către d-na prof. Daniela Briciu. Acest trofeu se acordă elevului care a realizat cea mai bună lucrare în concurs. Evident, eleva Hiristea Elena obținut și premiul I.
Laureații concursului sunt:
Clasa a IV-a:
Premiul I: Șimon Adrian (Vișeu de Jos — MM) și Ursa Maria Luisa (Maieru)
Premiul II: Roman Laura (Maieru)
Premiul III: Tofeni Ionuț (Salva)
Mențiuni: Someșan Eduard (Lunca Ilvei), Dolca Diana Alină (Dragomirești — MM), Dunca Doinița (Dragomirești — MM)
Clasa a V-a:
I: Ungur Sergiu Daniel (Uriu)
II: Iștovan Irina (Recea — MM)
III: Zubașcu Adina (Dragomirești — MM)
M: Demian Ștefană (Bocșa — SJ), Moldovan Silviu (Săulia de Câmpie — MS) și Runcan Paul (Feldru)
Clasa a VI-a:
I: Uifălean Paul Adrian (Căianu (CJ)
II: Szabo Angelica (Șanț)
III: Pop Răul (Vișeu de Jos — MM)
M: Avram Antonia Adelina (Maieru), Mureșan Sabina Petruța (Șăulia de Câmpie), Martin Fabian (Căpușu Mare — CJ)
Clasa a VII-a:
I: Zubașcu Maria (Dragomirești — MM)
II: Crăciun Adrian (Maieru)
III: Demian Alexandra (Tinca — BH)
M: Oșan Mihai (Culciu Mare — SM), Cantor Dan (Rodna) și Pascu Marius Ionuț (Vișeu de Jos — MM)
Clasa a VIII-a:
Premiul I și trofeul concursului: Hiristea Elena Adela (Florești — CJ)
II: Pentek Aliz Erszebet (Izvorul Crișului — CJ)
III: Fetti Horia Florin (Zagra), Andron Flavia Călina (Galații Bistriței) și Alexi Vasile Cosmin (Parva)
De asemenea, pe data de 10 mai am bifat o participare la Campionatul International 'OPEN LOMBARDIA' de Cheerleading și Cheerdance—Gerenzano, Italia unde echipa de cheerleading coed junioare 'DESTINY CHEER', a Asociației Sportive Școlare 'Gh. Șincai' Florești a avut parte de o primire neamaipomenită din partea vicepreședintelui Federației de Cheerleading și Cheerdance din Italia, Walter Perosini. Cu emoții foarte mari, sportivele au fost mândre să reprezinte localitatea Floresti, aducând două locuri 2 la două secțiuni de concurs. Cei de la Federația Italiană de Cheerleading și Cheerdance au comunicat pe site-ul lor oficial: 'Participarea prietenilor noștri din România, Asociația Sportivă Școlară Gh. Șincai, ne va introduce în atmosfera de campionat european. Foarte multe echipe de-ale noastre aspiră spre un astfel de campionat așa cum va fi și Campionatul European de la Ljublana din Slovenia'.
'Toate aceste realizări au fost posibile numai prin: munca titanică a oamenilor școlii; calitatea elevilor noștri, elevi cu care poți face performanță; calitatea părinților noștri fără de care nu am fi avut aceste realizări, părinți care au înțeles că elevul este 6 ore la școală și 18 acasă; dacă între școală și familie nu este o strânsă colaborare, tot ceea ce se face la școală se pierde pe drumul spre casă. Școala la rândul ei, prin oamenii săi a înțeles că fiecare copil are ceva bun în el, datoria școlii fiind să descopere acel grăunte bun pe care să-l dezvolte. Aceste rezultate dovedesc că elevii și corpul profesoral al Școlii Gimnaziale 'Gheorghe Șincai' Florești se află pe traiectoria ascendentă a devenirii învățământului românesc, catalizându-și acțiunile pe direcția redimensionării continue a calității, sporirii și menținerii notorietății de care se bucură această instituție școlară din județul Cluj', a declarat prof. Ilea Bonda Violeta, directorul Scolii Gimnaziale Gheorghe Șincai.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu